waarom een

circulaire economie

Wie op mijn site terecht is gekomen hoef ik waarschijnlijk niet meer uit te leggen wat circulaire economie is en waarom het zo belangrijk is. Aangezien het mijn passie is, leg ik het toch nog eens uit in mijn eigen woorden.

we don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. we need millions of people doing it imperfectly.

anne marie bonneau

waarom een circulaire economie?

Zoals op de homepage duidelijk is focus ik mij op succesvolle bedrijven met geoptimaliseerde lineaire processen. Alles gaat nu z’n gangetje, dus waarom veranderen? En waarom circulair?

1.     Afval – Het afval dat de bouwsector produceert ca. 40% van de totale afvalproductie in Nederland. Van dit afval wordt lang niet alles gerecycled. De problemen die het afval veroorzaken hebben grote gevolgen voor het milieu. Hierbij wordt het afvoeren van afval ook in toenemende mate duurder.

2.     Materiaalschaarste – De bouwsector is de grootste verbruiker van grondstoffen en deze worden steeds schaarser. Dit drijft de kosten voor deze grondstoffen omhoog. Wie deze beweging wil doorbreken zorgt dat hij zelf grip blijft houden op de materialen. Een terugnamegarantie, servitization model of ketens sluiten d.m.v. samenwerkingen is de oplossing.

3.     Wet- en regelgeving – Vanuit de overheid worden de regels omtrent materiaalgebruik en afval steeds verder aangescherpt. Om in de toekomst in business te blijven is het belangrijk om nu de eerste stappen te zetten.

contact

Anita van der Brugge

+31 610 99 45 10

info

kvk nummer: 81792328

btw: NL003604633B26